top of page

litogravats a Muro

"Tots el camins porten al cor"
 

plano-litografies-muro-2020 numerades.jp

 Projecte d'Art Urbà

“ Tots els camins porten al cor “

 

La idea principal del projecte parteix del desig de l'artista Adolf Gil de compartir el seu art amb la gent en un espai públic, a fer que les persones participin del resultat final de cada obra artística, per a així poder tenir a la seva casa una còpia personalitzada de l'obra que ells han acabat de fer, intentant que l'art sigui més lliure en tenir-hi  accés a ell tot tipus de persones sense importar el seu estatus econòmic o social.

La intenció del projecte és crear una ruta d'art urbà , on la gent a part del gaudi visual de cada obra, també pogués emportar-se a casa una còpia d'una obra d'art urbà . Està pensat perquè el més comú que podem trobar per casa, tan sols un full de paper i qualsevol llapis de color o ceres seran necessaris per a fer la còpia de l'obra artística.

L'artista realitza cada obra gravant en marbre blanc posant un registre d'alumini, pensat perquè es pugui donar suport a un paper damunt de l'obra i així mitjançant la tècnica de fregat o frottage, que consisteix en fregar un llapis , retolador, llapis de cera, etc... per sobre del paper per a així poder fer una còpia de l'obra i tenir-la gratuïtament.

“Tots els camins porten al cor” és el títol de la sèrie de gravats damunt marbre realitzats per l'artista Adolf Gil , els quals han estat pensats per aquest projecte d'art urbà , l'artista vol expressar la importància de                       la  intel·ligència del cor en la formació del nostre ésser , a l'ésser el primer òrgan que es crea al començament de l'embaràs, és de vital importància ja que és el que dóna el pols electromagnètic que sense ell, les cèl·lules mare no sabrien en què òrgans convertir-se, per tant es pot dir que des del cor es creen tots els altres òrgans. Avui se sap que el cor emet un camp electromagnètic d'entre 3 a 5 metres de distància al voltant del nostre cos i té una potència  5000 vegades més intensa que l' utilitzada pel cervell, El cor envia més informació al cervell de la qual rep, se sap que el 65% de les cèl·lules del cor estàn formades per cèl·lules neuronals, les mateixes que tenim en el cervell, també s'ha descobert una comunicació directa de gran part de les cèl·lules del cor amb el sistema límbic del cervell, on es troben les emocions, la memòria , l'aprenentatge ,etc.

Els camins vénen representats pels circuits de les plaques d'electrònica que signifiquen (és una metàfora) un mirall de la societat contemporània, que la seva vida transcorre a través d'una pantalla o utensili electrònic , l'artista posa el cor en substitució del microprocessador, que és qui ho controla tot.

bottom of page